Dragi colegi,

Va anuntam un nou seminar sustinut de prof. Mary Claire Heffron: Sutinerea familiilor pe parcursul si dupa divort.

Cercetarile realizate cu privire la impactului divortului asupra copiilor pun accentul pe faptul ca modul in care parintii lucreaza impreuna pentru a adresa nevoile copiilor, pe parcursul si dupa procesul de divort, este un factor principal in modul in care copiii reusesc sa se adapteze intr-un mod mai sanatos la noile realitati ale familiei. Acest seminar va aduce in discutie moduri in care psihologii si alti profesionisti pot sustine familiile in a lucra impreuna pentru a ajuta copiii sa se adapteze acestor schimbari. Folosind exemple de caz si material video acest seminar va aborda:
1) Diferitele roluri pe care psihologii le pot juca in procesul de divort si post-divort
2) Luarea in considerare a provocarilor legale, etice si relationale in procesul de evaluare, tratament sau sprijin
3) Mentinerea unui cadru relational in procesul unui tratament sistemic
4) Intrebari-cheie de evaluare utile in planificarea tratamentului
5) Modurile de a–i ajuta pe parinti sa inteleaga, sa tolereze si sa sprijine raspunsurile emotionale ale copiilor la schimbarile in statutul familial, schimbarile in situatia si circumstantele ce tin de domiciliu
6) Cum pot fi folosite nevoile de dezvoltare specifice varstei pentru a ajuta la intelegerea reactiilor, temerilor, confuziei si nevoilor de reasigurare ale copiilor
7) Utilizarea anumitor terapii prin joc si anumitor tehnici sistemice pentru abordarea problemelor legate de divort
8) Preocupari privind transferul si contra-transferul pentru psihologii care lucreaza cu divortul
9) Auto-ingrijire, limite si consultatii pentru psihologii care lucreaza in acest domeniu

Acest seminar va oferi sansa participantilor de a aborda aspecte din munca lor clinica in curs de desfasurare.

Despre formator:

Mary Claire Heffron este psiholog clinician cu un background solid în domeniul sănătății mentale a copilului. A urmat Programul de Sanatate Mentala la Spitalul UCSF din San Francisco, iar apoi, pentru mulți ani, a coordonat Programul de Servicii în Intervenție Timpurie în cadrul Spitalului de Copii UCSF Benioff, din Oakland. A fost directorul Programului de Training în domeniul Sănătății Mentale a Copilului Irving B. Harris, al programului The Fussy Baby, a coordonat programe de internship și training în domeniul clinic din întreaga țară. Din anul 2015, Dr. Heffron este consultant și mentor în aceste programe.
Dr. Heffron este membru al unui grup de lucru care a dezvoltat și a implementat Sistemul de evaluare a competențelor copilului și ale familiei în California.
In prezent, Dr. Heffron este implicată în mai multe proiecte locale și naționale ce vizează formarea profesioniștilor și procesul de supervizare reflectivă în domeniul sănătății mentale a copilului, în domeniul sănătății publice, și în programe de suport al familiei și programe bazate pe vizitarea la domiciliu. Dr. Heffron este Membru al Organizației Zero to Three. Este membru fondator al Asociației de Sănătate Mentală a Copilului din California, organizație afiliată Asociației Mondiale pentru Sănătatea Mentală a Copilului.
Este autor a numeroase articole și capitole de carte în domeniul sănătății mentale a copilului și co-autor al unui cunoscut manual și DVD despre procesul de supervizare reflectivă.
De-a lungul carierei sale, Dr. Heffron a primit numeroase premii pentru activitatea sa în domeniul serviciilor de sănătate mentală.
Dr. Heffron are un interes particular pentru înțelegerea modului în care relațiile timpurii și cultura iși pun amprenta asupra dezvoltării timpurii.

Cursul va fi susținut în engleză, fara traducere.

Data: 28 iunie 2018
Locație: Bucuresti ( vom reveni ulterior cu locatia exacta)

ÎNSCRIERE:
Înscrierile se fac completând formularul de aici:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfbTPBOTk3rv7Dqp6rITGIOtYvNp5mtDZ8ozf1L-CVQXHXM4w/viewform

PREȚ
200 RON până pe 4 iunie
250 RON incepand cu 5 iunie
Plata se face la:
Kara Interia SRL
Banca:ING BANK
IBAN: RO20INGB0000999906365788
CIF 36653035

Mentionam ca nu se vor da credite CPR.
Pentru informatii suplimentare, ne gasiti la 0726985977 (Alexandra Preda) sau 0740084475 (Bianca Lupu).

Va asteptam cu drag!