Asociația Centrul de Formare și Terapie pentru Copil, Cuplu și Familie
organizează cursul

Introducere în Modelul Dezvoltării în Terapia de Cuplu:
Integrarea Teoriei Atașamentului, Teoriei Diferențierii și Neuroștiinței în munca cu cuplurile
(Developmental Model of Couples Therapy)
Formatori: Dr. Ellyn Bader și Dr. Peter Pearson
București, 17 si 18 Octombrie 2019
Anunțăm cu mare bucurie organizarea primului Curs “The Developmental Model of Couples Therapy”, susținut de Dr. Ellyn Bader și de Dr. Peter Pearson, în București.

The Developmental Model of Couples Therapy, cunoscut și ca Modelul Bader-Pearson a fost dezvoltat de Dr. Ellyn Bader și Dr. Peter Pearson, terapeuți cu peste 30 de ani de practică în munca terapeutică cu cuplurile. Acest model integrează teoria atașamentului, teoria diferențierii și neuroștiința și oferă o bază solidă de diagnostic și intervenție care permite abordarea și rezolvarea celor mai incitante și dificile situații cu care se confruntă cuplurile.

The Developmental Model of Couples Therapy explică etapele naturale și provocările pe care le întâlnesc cuplurile. Modelul ofera o structură pentru terapia de cuplu, prin identificarea sarcinilor de dezvoltare și a intervențiilor specifice pentru fiecare etapă de dezvoltare.

Probabil că mulți psihologi, psihoterapeuți, clinicieni și consilieri care lucrează cu cupluri s-au lovit în munca lor de situații în care au simțit, în ciuda abilităților și experienței profesionale, că lucrurile se blochează în mod neașteptat, iar ședința nu se îndreaptă în direcția dorită. Uneori cuplurile escaladează, tensiunea crește, partenerii se blameaza reciproc și, în ciuda efortului nostru de a-i mișca de acolo, pare că lucrurile se învârt în cerc. Alteori avem impresia că facem o treabă bună cu cuplul, că suntem empatici, că îi înțelegem, că lucrurile merg bine, însă dintr-o dată partenerii vin și spun ca nu are rost să mai continue pentru că nu se schimbă nimic, că nu ajung nicăieri. Uneori, chiar și un profesionist bine intenționat poate face greșeli care pot să anuleze toată munca atentă, desfășurată de psihoterapeut și de cuplu.

În cadrul celor două zile de curs veți învăța:

–   Să identificați stadiile de dezvoltare ale relațiilor de cuplu și să înțelegi unde, de ce și cum se blochează cuplurile
–   Să înțelegeți modul de funcționare a creierului și să accesați creierul emoțional pentru a realiza schimbări rapide și a ajuta la vindecarea traumelor, ceea ce vă va ajută să deveniți un terapeut de cuplu mai bun
–   Să dezvoltați intervenții pentru cuplul ostil-agresiv, pentru cuplul pasiv-agresiv și cuplul care evită conflictul/
intimitatea
–   Să reproiectați prima ședință pentru a porni cu un start mai bun
–   Să înțelegeți de ce diferențierea contează și să construiți o bază solidă pentru schimbare care să ajute partenerii
–   Să gestionați reactivitatea emoțională a partenerilor, să evitați depresia, inerția și ostilitatea partenerilor
–   Să rezolvați impasurile intrapsihice ale partenerilor
–   Să învățați modalități de a confrunta partenerii cu minciunile și amăgirile din cuplu
–   Să utilizați procesul Inițiator-Solicitator în creșterea colaborării și a empatiei
–   Să aplicați acest model la cuplurile care au trecut prin infidelitate
–   Să ajutați cuplul să funcționeze ca o echipă și să pună noi abilități în acțiune, prin spargerea pattern-urilor vechi și experimentarea unor noi moduri de a fi împreună
Vor fi folosite demonstrații video și jocuri de rol demonstrative.

Prezentare Dr. Ellyn Bader și Dr. Peter Pearson

Dr. Ellyn Bader și Dr. Peter Pearson sunt terapeuți cu peste 30 de ani de experiență în lucrul terapeutic cu cuplurile și sunt experți recunoscuți internațional în terapia de cuplu. Ei sunt fondatori și directori ai Couples Institute din Meno Park, California (www.couplesinstitute.com).  Sunt, de asemenea creatori ai modelului de terapie de cuplu “Developmental Couples Therapy”.

Ei sunt autori ai cărților: “In Quest of the Mythical Mate, a Developmental Approach to Diagnosis and Treatment in Couple Therapy” și “Tell Me No Lies”. Cartea „In Quest of the Mythical Mate,” a obținut premiul “Clark Vincent Award” din partea California Association of Marriage & Family Therapists pentru contribuția excepțională în domeniul terapiei de cuplu și este în prezent la a 18-a ediție.
Detalii pe link-urile de mai jos:

 

Cei doi traineri întrețin un program activ de prezentări și workshop-uri pentru cupluri și profesioniști, și au apărut într-o diversitate de emisiuni de radio și de televiziune. Dr. Bader a deținut funcția de Președinte a “The International Transactional Analysis Association”; iar Dr. Pearson a fost Consulting Associate Professor la Stanford University.

Dr. Ellyn Bader este larg recunoscută ca expert în terapia de cuplu, și din 2006 a condus programe inovative de training online pentru terapeuți. Profesioniști de pe tot mapamondul se conectează cu ea prin intermediul Internetului, al teleconferințelor și al discuțiilor prin bloguri pentru a studia terapia de cuplu.

Dr. Ellyn Bader a fost invitată, până în prezent, în peste 50 de programe de radio și de televiziune, incluzând „The Today Show” și „CBS Early Morning News,” și a fost citată în multe publicații, incluzând „The New York Times” , „The Oprah Magazine” și “Cosmopolitan”.

Despre participare și înscriere:

17 și 18 octombrie 2019, între orele 09:00-17:00

Cursul se adresează psihoterapeuților, psihologilor, asistenților sociali, medicilor și altor persoane interesate să înțeleagă mai bine mecanismele funcționării cuplului, cauzele blocajelor și suferinței în cuplu și să afle modalități practice de a rezolva/depăși aceste impasuri.

Pentru participarea integrală la curs se acordă 16 credite de către Colegiul Psihologilor din România, pentru specialitățile psihologie clinică și psihoterapie.

Cursul va fi susținut în limba engleză. Se asigură traducere.

Taxă de participare:
750 lei (până în 30 iunie 2019)
850 lei (de la 1 iulie 2019, până pe 15 septembrie 2019)
900 lei (de la 16 septembrie 2019, până pe 15 octombrie 2019)

Taxa de participare nu se returnează. Puteți opta pentru participarea unei alte persoane, în locul dvs., în condițiile anunțării prealabile a Centrului de Formare și Terapie pentru Copil, Cuplu și Familie, însă nu mai târziu de 10.10.2019.

Pentru detalii suplimentare:
Telefon: 0733.617.201
Adresă de e-mail: centruldeformaresiterapie@yahoo.com

Pentru înscriere, vă rugăm să completați formularul din link-ul: http://www.psihoterapiedefamilie.ro/formular.htm
După trimiterea formularului veți primi un e-mail care va include si detaliile referitoare la plată. Locul este garantat în momentul efectuării plății.

Modalități de plată:
– Transfer bancar: RO73BTRL04101205P23949XX, Banca Transilvania
– Plată numerar, la sediul Asociației Centrul de Formare și Terapie pentru Copil, Cuplu și Familie, în baza unei programări telefonice prealabile.

Asociația Centrul de Formare și Terapie pentru Copil, Cuplu și Familie (CFTCCF) este o asociație profesională înființată în anul 2009. Membrii săi fondatori sunt specializați în domeniul psihoterapiei de familie. Asociația CFTCCF este acreditată de către Colegiul Psihologilor din România ca furnizor de servicii psihologice și formare profesională și este membră a Federației  Române de Psihoterapie. De-a lungul ultimilor ani a format, prin programele sale de formare complementară și continuă, zeci de profesioniști din domeniul sănătății și a protecției sociale a copilului și a familiei.

Vă asteptăm cu drag!
Echipa CFTCCF