La un nivel profund majoritatea părinților vor să ofere copiilor lor mai mult decât au primit ei însisi de la proprii părinți. Și totuși mulți află – cu tristețe – cum propriile dificultăți și lupte par a fi transmise copiilor, în ciuda bunelor lor intenții. Cum îi putem ajuta pe acei adolescenți și adulți care poartă acest bagaj intergenerațional, încorporat devreme în relația de atașament?
Ce îi este necesar unui terapeut care dorește să își concentreze atenția asupra modului în care este transmisă memoria procedurală generației următoare neconștient?

Activitatea de pionierat a profesorului James Masterson, MD, și a lui Ralph Klein, MD a pus în evindență modul în care sinele real al copilului se dezvoltă prin intermediul indiciilor date de către părintele care este emotional disponibil în acest fel în relația cu copilul. Când astfel de indicii lipsesc – prin neglijare, abuz sau alte forme de patologie parentală, copilul dezvoltă un atașament dezadaptativ cu părintele. Sinele real al copilului ‘se ascunde’.

Primele două zile ale acestui curs, destinat specialiștilor, își propun să ne învețe:
• Cum să distingem sinele real de sinele defensiv (fals)
• Ce înțelegem prin activarea sinelui și cum recunoaștem momentele de activare a sinelui în terapie
• Cum să recunoaștem defensele care blochează activarea sinelui
• Cum să urmărim procesele clientului
• Cum să intervenim pentru a facilita activarea sinelui
• Importanța cadrului terapeutic în psihoterapie.
A treia zi a cursului va fi dedicată clientului aflat pe continuumul dintre sensibilitatea la separare și tulburarea de personalitate de tip borderline. Se va pune accentul pe (a) diagnosticul diferențial și (b) intervenții specifice care să întrerupă defensele și să permită accesul la manifestarea sinelui real.

Despre trainer
Caroline Andrew este un psiholog cu o experiență vastă de peste 30 ani și cu o acuitate clinică remarcabilă, capabil să distingă modelele interne de lucru ale relațiilor în spatele discursului cotidian. Ea este în prezent Co-Director al International Masterson Institute in Sydney, Australia și Adjunct Faculty în cadrul West Coast (USA) International Masterson Institute. International Masterson Institute a fost inițial înființat în SUA pentru a forma specialiști în “Disorders of the Self”, bazat pe activitatea de pionierat a profesorului James Masterson, MD și a lui Ralph Klein MD. Masterson, profesor emerit de psihiatrie la Universitatea Medicală Cornell, a fost de asemenea fondatorul Societății Americane de Psihiatrie pentru Adolescenți. Activitatea lui Masterson și a lui Klein a avut un impact puternic asupra unei generații de practicieni, inclusiv asupra lui Kent Hoffman, Ph.D și Bert Powell, care, împreună cu Glen Cooper și Bob Marvin au dezvoltat Circle of Security..
Caroline Andrew s-a format cu profesorul James Masterson MD și continuă să facă supervizare cu Ralph Klein MD, supervizare ce dureazăde mai bine de 28 ani. La rândul ei supervizează psihiatrii în formare în cadrul Faculty of Adolescent Psychiatry ( HETI) din Sydney și a susținut cursuri și prezentat lucrări despre abordarea Masterson/Klein a tulburărilor de personalitate la nivel international în cadrul conferințelor în Asia, Turcia, SUA și Africa de Sud. Caroline Andrew a susținut multe workshopuri despre această abordare în fiecare oraș mare din Australia.
Cursul va fi susținut în engleză, cu traducere simultană în căști.

Taxă de participare:
900 lei până în 28 februarie
1100 lei până în 5 aprilie
*Tarif suplimentar 50 lei pentru căști traducere simultană.

Plata se face la:
Kara Interia SRL
Banca:ING BANK
IBAN: RO20INGB0000999906365788
CIF 36653035

Înscrierile se fac completând formularul de aici:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfdaGp30oT6Mx_CCnMezfbGGhYf1G0A0od6Jky7fNEShvlZwQ/viewform?fbclid=IwAR2jTbmoh3Qj-RY788L6uUBOg8XYZXEbqVFu1SA6aFeqPivHaVNMBzus68Y

Pentru informatii suplimentare, ne gasiti la 0726985977 (Alexandra Preda) sau 0740084475 (Bianca Lupu).