Copilul tau e unic.

Invata sa-l cunosti si sa-l intelegi mai bine, insoteste-l in travaliul sau de crestere si dezvoltare.
Programul de Educatie Parentala Cercul Sigurantei este un program de educatie parentala centrat pe relatie, dezvoltat de Cooper, Hoffman&Powell.

Acest program porneste de la teoria atasamentului si are la baza cinci decenii de cercetari referitoare la modul in care este (sau nu este) sprijinita dezvoltarea sentimentului de siguranta in relatiile de atasament.
El este astfel conceput incat sa ofere parintilor principii cheie care ii vor ajuta sa inteleaga mai bine nevoile copiilor si sa dezvolte o relatie de atasament sigur cu copiii lor, intr-o forma usor de asimilat si intr-un context suportiv.

O astfel de relatie este baza dezvoltarii la copii a empatiei, stimei de sine, relatiilor bune cu adultii si copiii, a abilitatii de gestionare a emotiilor, a bunatatii si blandetii.

Programul de Educatie Parentala Cercul Sigurantei se adreseaza in egala masura mamicilor si taticilor, viitorilor parinti, parintilor adoptivi, bunicilor, asistentii maternali, educatoarelor si ingrijitoarelor din crese si gradinite, si tuturor celor care au un rol semnificativ in cresterea si ingrijirea copiilor.

Care sunt beneficiile acestui curs?

  • O mai buna intelegere a nevoilor emotionale ale copiilor;
  • Mai putine conflicte cu copiii;
  • Dezvoltarea unui sentiment de coerenta cand reflectezi asupra relatiei cu copilul;
  • O mai buna intelegere a conectarii emotionale cu copilul;
  • Identificarea emotiilor copiilor si sprijinirea lor in a le recunoaşte si invata sa le regleze, in timp;
  • Descifrarea indiciilor date de copil si intelegerea comportamentelor lor ca semnale despre ce se intampla in relatia voastra;
  • O mai buna intelegere a atasamentului, rolului crucial pe care acesta il joaca in toate relatiile si cum poti construi o relatie de atasament sigur;
  • O mai bună intelegere a functionarii relatiilor.

 

Testimoniale:

„Am participat la acest program si am descoperit ca pot fi un parinte mult mai bine conectat cu copiii mei, ca pot ramane disponibila in fata emotiilor lor, chiar si cand acestea ma faceau sa ma simt inconfortabil, acum am si mai multa incredere in abilitatile lor si in capacitatea lor de a explora sub ochii mei ingaduitori, admirativi si la mereu langa ei. Recomand acest program din toata inima!” Octavia

„Sunt mamica unui copil de 1 an si 1 luna care a participat cu mare bucurie la Cursul Cercul Sigurantei, prezentat cu atata caldura si rabdare de catre Bianca.

Participand la acest curs am reusit sa inteleg mai bine nevoile copilului meu, sa stiu cand sa actionez si cum sa o fac mai bine, sa satisfac mai rapid si mai bine nevoile copilului. Erau momente cand nu aveam raspuns la intrebarile: „Acum care este problema?Ce nu este bine?” stiind ca am facut tot ce puteam eu mai bine pt a linisti copilul. Dar copilul continua sa isi spuna oful plangand(din pacate este singura modalitate de comunicare inainte sa inceapa sa vorbeasca).

Cursul aduce in prim plan aspecte pe care subconstientul nu ni le poate arata usor si printr-o simpla analiza cursantul isi va da seama unde poate imbunatati atitudinea, comportamentul si comunicarea cu cel mic si chiar cu ceilalti maturi. Ma bucur ca am participat la acest curs si ca am avut prilejul sa actionez diferit, sa nu fac asa cum faceau de multe ori parintii mei, actiuni cu care nu am fost niciodata de acord.

La final pot sa concluzionez: participarea la curs a reprezentat pt mine si copilul meu un mare plus.” Amalia

 

Vrei sa sprijini programul nostru de educatie parentala pentru asistenti maternali, educatori din centre de plasament si mame din centrele maternale?

Poti achizitiona colectia caritabila de carti pentru copii Kate Hosford.  10% din incasari vor merge catre proiectul nostru de educatie parentala „8 Pasi spre Copilul Tau ”.

Eu si infinitul este cartea care o incurajeaza pe mica eroina Uma sa caute raspunsul la intrebarea  „La ce te gandesti cand spui infinit?”, atat singura cat si cu ajutorul prietenilor. Desi va gasi nenumarate variante, in final micuta va reusi sa cuprinda infinitul intr-o discutie cu bunica sa.

Mare petrecere de ziua mea ne face cunostinta cu Annabelle, cea care isi doreste sa-si serbeze ziua de nastere pe Luna. Povestea o poarta pe eroina printre stele, dar petrecerea se sfarseste dezastruos. Fetita depaseste esecul si in anul urmator construieste o corabie de pirati in gradina parintilor, pentru o noua petrecere de ziua ei.

Marele coc ne-o prezinta pe tot pe Annabelle cautand sa-si creeze un stil personal si original. In versuri amuzante, pastrand aceeasi perseverenta ca in volumul precedent, fetita isi construieste un coc maret, cu ingredinte din bucatarie. Cand acesta se prabuseste, cere ajutorul mamei si in final reuseste sa dea tonul modei la scoala.

La masă cu acrobatii este cartea care imbie la festin si cei mai mofturosi copii. Bucatarul circului destainuie meniul, preferintele, restrictiile si mofturile culinare ale artistilor. Cu rime dulci si versuri condimentate, cartea lasa gura apa cititorilor de toate varstele.

 

Circle of Security Animation

Happy Healthy Little Ones Circle of Security