Maratonul Copilariei, proiect creat în cadrul iniţiativei BCR – Brutaria de Fapte Bune, în colaborare cu Asociaţia Atelierul de Zâmbete, organizează în luna martie workshop-uri destinate copiilor, bazate pe conceptul de Escape Room.

Escape Room – o idee care a prins amploare şi în România, cu precadere în Bucureşti, reprezintă un joc de echipă în care participanţii trebuie să evadeze dintr-o cameră, lucrând impreună pentru soluţionarea unui mister.

Maratonul Copilăriei adaptează “escape room”(Jocuri de evadare dintr-o încăpere) pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 9 si 14 ani, printr-un traseu pe care aceştia trebuie sa-l parcurgă
pentru a indeplini premizele poveştii. Pentru prima echipă, propunem participanţilor povestea a 2 planete, care sunt pe cale de a fi distruse, însă pot fi salvate de echipe de “exploratori”daca vor reuşi să descifreze soluţia ascunsă în pergamentele primite.

La finalul “expediţiei”, “exploratorii” sunt aşteptati de o echipă de “cercetatori” care vor folosi indiciile primite pentru a salva planetele. Pe parcursul jocului, echipele vor interacţiona şi vor negocia, având posibilitatea de a se ajuta reciproc.

Scopul atelierelor este de a ajuta copiii sa colaboreze într-un mod distractiv, fiind şi o foarte bună posibilitate de a aprofunda concepte educaţionale din arii diverse: matematica, ştiinţe sociale, fizică, literatură, artă etc.
Proiectul are şi o latură socială, cel puţin jumătate dintre participanţi vor fi copii din centrele de plasament din Bucureşt, scopul fiind sa îi implice pe copii în activităţi de colaborare, cooperare şi comunicare, cât şi de adaptare în medii sociale diverse, cu rolul de a atenua efectele negative ale situaţiei familiale asupra psihicului lor şi încrederii de sine.

Pot participa toţi copiii care se incadrează în categoria de vârstă mai sus menţionată, intrarea fiind liberă.

În faza iniţială, atelierele vor avea loc în fiecare weekend din luna martie începând cu 7-8 martie între orele 9-14 la Impact Hub, un spaţiu vesel destinat iniţiativelor antreprenoriale.
Pentru mai multe detalii şi înscrieri: madalinapetruta.neculau@bcr.ro si ralucamaria.gavanescu@bcr.ro.