Atelier de pictura pe sticla la MTR
4 august 2015
“Atelierul de Zambete” & “La Tara” – o punte in dezvoltarea emotionala a copiilor!
10 august 2015
Show all

Implementare proiect 8 Pasi spre Copilul Tau

Va amintiti de proiectul 8 Pasi spre Copilul Tau cu care am participat in Campionatul de Bine?
In perioada aprilie – iunie am sustinut Programul de Educatie Parentala Cercul Sigurantei cu primele 2 grupuri de asistenti maternali din cadrul DGASPC sector 1, chiar daca proiectul nostru nu s-a numarat printre cele castigatoare. Au avut loc 8 intalniri saptamanale cu fiecare grup, intalniri in care asistentii maternali au invatat sa identifice is a inteleaga mai bine nevoile copiilor lor is a reflecteze la propriile modele parentale si la influenta acestora. Au invatat cum sa identifice emotiile copiilor is a ii ajute sa-si organizeze emotiile in timp.
Astfel asistentii maternali au facut pasi importanti in dezvoltarea relatiei de atasament sigur cu copiii aflati in plasamentul lor.

Le multumim celor care ne-au sustinut pe Bursa Binelui, facand posibila demararea acestui proiect.
Feedback participanti:
• „Acest curs m-a invatat sa-mi organizez emotiile, totodata am invatat ca rabdarea este cheia pentru orice conflict care poate aparea intre parinte si copilul sau. Relatia intre parinte si copil trebuie sa fie solida si sa o alimentam cu multa iubire. Orice copil are nevoie de protectie pentru a se dezvolta frumos si de multa dragoste”
• „Am inteles cat de important este sa fiu eu mai mare, mai puternica, mai inteleapta si blanda, sa reflectez mai des la situatiile care apar si sa inteleg ce s-a intamplat, ce a provocat acea situatie si ceea ce am facut eu sa raspund nevoilor copilului”
• „Acum constientizez mai mult ce se intampla si incerc sa gasesc rezolvare la probleme chiar daca uneori aud muzica infricosatoare, incerc sa ma detasez si sa raspund nevoilor copiilor imediat”
• „Acum pot sa o linistesc si sa o inteleg mai bine decat inainte”
• „Acest curs m-a ajutat foarte mult atat in relatia cu copiii pe care ii am in plasament cat si in relatia cu copiii mei. Am invatat sa fiu mai buna, mai intelegatoare si sa fiu alaturi de ei in orice situatie”

10  14